Wat vind jij: Hebben de sympathieke acties van de boeren nog zin?

Dinsdag stonden ze met ruim duizend trekkers in Den Haag. Later in de week wasten de boeren auto's en sprongen ze in de bres voor Circus Renz die het financieel moeilijk heeft vanwege corona. De boeren voeren op twee hele verschillende manieren actie: enerzijds groots protesteren, anderzijds sympathieke acties om goodwill te creëren. Maar hebben die sympathieke acties nog wel zin als de boerenprotesten steeds negatiever worden ontvangen?

De manier waarop boeren protesteren, waarbij ze hun trekkers als machtsmiddel inzetten, komt steeds meer onder vuur te liggen. Zelfs vakblad Boerderij schrijft: "In de algemene media was er minder aandacht voor de actievoerders dan bij vorige protesten. Ook politici laten zich niet meer zien bij de acties. Vanuit boerenkringen wordt er ook steeds kritischer naar de acties van FDF gekeken."

Sympathieke acties

Anderzijds werken boeren aan hun imago door sympathieke acties. Zo boden ze dit weekend een gratis wasbeurt aan automobilisten aan vanwege besmeurde wegen door modder en viezigheid door landbouwvoertuigen. Die hebben namelijk de oogst van het land gehaald.

Daarnaast boden de boeren afgelopen week Circus Renz een helpende hand door het circus te voorzien van hooi en stro.

Wat vind jij? Hebben de sympathieke acties van de boeren nog zin of zijn ze hun goodwill verloren? Stemmen kan hieronder op de poll en als je graag een reactie achter wilt laten dan kan dat hier op de site of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren