Nieuws

Flinke daling in aantal meldingen zakkenrollen door corona

Minder zakkenrollerij door corona
Minder zakkenrollerij door corona © iStock
De coronapandemie brengt soms ook kleine meevallers met zich mee. Dat is af te leiden aan het gedaalde aantal aangiftes van zakkenrollen. In Overijssel ruim een kwart minder sinds begin dit jaar. Landelijk is dat zelfs bijna veertig procent minder. Het zijn barre tijden voor de zakkenrollers.
Of het nou komt door het gebrek aan evenementen, legere winkelstraten of doordat zelfs criminelen liever anderhalve meter afstand houden: er wordt veel minder zakkenrollerij bij de politie gemeld dan vorig jaar.
Van januari tot en met oktober dit jaar noteerde de politie zo'n zesduizend gevallen van zakkenrollerij. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er nog bijna 10.500. Ter vergelijking: het totaal aantal geregistreerde misdrijven daalde met slechts 0,3 procent.

Cijfers Overijssel

In Overijssel werd er tussen januari en oktober van dit jaar 146 keer aangifte gedaan van zakkenrollerij. In dezelfde periode van 2019 gebeurde dit nog 197 keer, wat neerkomt op een afname van 25,9 procent. Overijssel is op het gebied van zakkenrollen nog relatief veilig. Per tienduizend inwoners noteerde de politie in Overijssel 1,3 gevallen van zakkenrollerij. Landelijk was dat gemiddeld 3,5 per tienduizend inwoners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.