Ondanks gedoogbeleid geen legale hennep

Als een man uit Haaksbergen meteen afstand had gedaan van de 560 gram hennep toen de politie er om vroeg, had hij nooit voor de rechter hoeven verschijnen.

Dat zei de rechter in Almelo vandaag, voordat ze de man uit Haaksbergen veroordeelde tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden. De hennep werd in 2010 bij hem thuis gevonden. Volgens de Haaksbergenaar was de hennep maar van drie planten in zijn tuin en dus legaal. In Nederland worden maximaal vijf planten gedoogd. Dat die drie planten nu zoveel opleverden, kwam volgens de man omdat hennepplanten beter tot hun recht komen in natuurlijke omstandigheden. De hennepplanten waren erg groot geworden, vertelde de man de rechter twee weken geleden.

De advocaat van de man had de rechter verzocht om af te zien van vervolging omdat de man met zijn drie planten niets onwettigs deed. Volgens de rechter is dat inderdaad zo, maar is de man toch schuldig omdat hij weigerde de hennep aan de politie te geven. De straf die de rechter oplegde, was gelijk aan de eis twee weken geleden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren