nieuws

'Niet kabinet, maar concurrentie oorzaak van problemen'

Wethouder Hatenboer van Enschede
Wethouder Hatenboer van Enschede
De sociale werkvoorziening heeft niet alleen te lijden onder de kabinetsbezuinigingen, maar zeker ook onder de concurrentie. Dat stelt wethouder Hatenboer van Enschede op vragen van PvdA-raadslid Klerk.
Volgens de VVD-wethouder zijn de bezuinigingen die worden toegerekend aan het huidige kabinet van VVD'er Rutte, al tijdens het vorige kabinet ingezet en is daar al rekening mee gehouden. De sociale werkvoorziening heeft nu vooral last van onderlinge concurrentie en concurrentie van lagelonenlanden. De bedrijven moeten het vooral hebben van arbeidsintensief, maar makkelijk werk zoals verpakkingswerk, maar volgens Hatenboer 'zie je wel eens dat dit op het vliegtuig gaat naar een land waar de lonen veel lager liggen'.
De politiek in Enschede praat vanavond over de toekomst van de sociale werkvoorziening. Enschede probeert zoveel mogelijk mensen van de sociale werkvoorziening bij reguliere bedrijven te detacheren. Werkgevers zijn nu nog huiverig die mensen in dienst te nemen tegen een cao-loon. De gemeente wil een bedrag bijpassen, zodat de mensen het loon krijgen dat ze verdienen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.