Nieuws

Locatie van Bonhoeffer College in Enschede sluit de deuren vanwege corona

De locatie Geessinkweg van het Bonhoeffer College in Ensched
De locatie Geessinkweg van het Bonhoeffer College in Ensched © Google Streetview
Het Bonhoeffer College, locatie Geessinkweg, is deze week gesloten en stapt over op online lessen. Dat meldt de school die de beslissing heeft genomen omdat tien medewerkers en acht leerlingen afwezig zijn. Zij zijn ofwel besmet met het coronavirus, ofwel in quarantaine. Het is de tweede middelbare school in Enschede die tijdelijk sluit en over gaat op online lessen.
Vorige week sloot het Greijdanus College in Enschede al tijdelijk de deuren.
"In overleg met de GGD is besloten de school de rest van de week te sluiten, vooral uit voorzorg. Het verzorgen van fysiek onderwijs op onze school is in deze situatie niet meer mogelijk", zegt locatiedirecteur Gerriska Floor-Mulder. "We hebben eenvoudigweg te weinig mensen beschikbaar om het onderwijs voor onze 381 leerlingen goed te kunnen verzorgen."

Ervaring

De leerlingen krijgen deze week daarom online les. De omschakeling van fysiek naar online onderwijs verloopt soepel, aldus de locatiedirecteur. "We hebben voor de zomervakantie veel ervaring opgedaan met online onderwijs, dus de leerlingen en docenten weten precies hoe het werkt."
De leerlingen volgen deze week hun normale rooster. Maar omdat het geven en volgen van online lessen om een bijzondere inspanning vraagt, duren de lessen minder lang, dertig minuten in plaats van zestig minuten. Er is zoveel mogelijk tussen elke les een korte pauze.

Opvang op school

Voor een klein aantal leerlingen dat niet goed thuis kan meedoen met de online lessen wordt op school opvang geregeld. Het is de bedoeling dat alle leerlingen volgende week maandag 30 november weer naar school kunnen, maar het zou kunnen dat zich ontwikkelingen voordoen waardoor een langere sluiting nodig is. Op vrijdag 27 november wordt hierover een besluit genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.