Twente weer de veiligheidsregio met hoogste aantal besmettingen, Enschede in top vijf

De Veiligheidsregio Twente heeft vandaag opnieuw het hoogste aantal besmettingen van alle veiligheidsregio's in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Enschede staat in de top vijf van gemeenten met het hoogste besmettingscijfer.

Twente telde vandaag 407 nieuwe besmettingen met het virus; fors meer dan gisteren toen er 148 nieuwe meldingen vanuit de veiligheidsregio binnenkwamen. Zaterdag stond de teller op 309. Ook toen was Twente de veiligheidsregio met het hoogste besmettingscijfer.

Enschede in top vijf

Enschede staat in de top vijf van steden waar vandaag de meeste besmettingen werden geteld. Bovenaan staat Amsterdam waar afgelopen etmaal 236 besmettingen werden vastgesteld. Verder testten 203 inwoners van Rotterdam en 116 inwoners van Den Haag positief. Het aantal besmettingen in Tilburg steeg met 105 en in Enschede met 99.

Het aantal besmettingen in IJsselland ligt een stuk lager dan in Twente. Tachtig mensen testten in IJsselland positief de afgelopen 24 uur. Gisteren waren dat er 110.

IJsselland houdt in tegenstelling tot Twente dus wel gelijke tred met de landelijke lijn. Bij het RIVM werden tot tien uur vanmorgen 5214 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 182 minder dan gisteren werden gemeld.