nieuws

RTV Oost wint belangrijke prijs

poster Vreemdelingen en Bijwoners
poster Vreemdelingen en Bijwoners
Met de documentaire Vreemdelingen en Bijwoners heeft RTV Oost de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, De Tegel, gewonnen. De documentaire kreeg de prijs in de categorieën 'Achtergrond' en daarnaast de 'Publieksprijs.'
Vreemdelingen en Bijwoners is gemaakt door documentairemaker Geertjan Lassche uit Rouveen. De filmmaker volgde Molukker Mathijs Souhoka die zoekt naar erkenning voor de geschiedenis van de Molukkers in Rouveen. In de jaren vijftig werden 180 Molukkers ondergebracht in kamp Conrad maar contact met de streng gelovige bevolking was er nauwelijks. Souhoka probeert in de documentaire een antwoord te vinden op de redenen daarvoor. De documentaire werd door RTV Oost op 15 oktober uitgezonden.
De Tegel geldt als de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Andere winnaars dit jaar zijn actualiteitenrubriek 1Vandaag en de Volkskrant.
Het is niet de eerste prijs die RTV Oost dit jaar binnen wist te slepen. Een paar weken geleden won RTV Oost ook al een prijs voor de innovatieve manier waarop verslag werd gedaan van de kampioenswedstrijd van FC Twente en voor het programma Groeten uit Assendorp. Ook met de nieuws app viel RTV Oost onlangs nog in de prijzen.

Videoreportage van de NOS:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.