VVD fracties langs 'karrenspoor' N35 roepen Rijk op om fors te investeren in verkeersader

De leefbaarheid en de lokale economie van de gemeenten aan het karrenspoor N35 tussen Twente en Zwolle staat onder druk en er moet nu echt wat aan worden gedaan. Die boodschap geven de VVD-fracties in de gemeenten aan de N35 gezamenlijk aan verkeersminster Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Morgen praat de minister met de provincie over de mobiliteit op de weg.

En op die mobiliteit op de N35 is volgens de VVD-fracties nogal wat af te dingen: “Reis- en filetijden van anderhalf uur tussen Zwolle en Enschede, een afstand van 70 kilometer, zijn geen uitzondering.”

De fracties willen dat er nu iets wordt gedaan, “de urgentie is groot”, en leggen meteen een verlanglijstje op tafel. De N35 moet uiteindelijk een A35 snelweg worden, te beginnen als een twee keer tweebaansweg waar 100 kilometer kan worden gereden.

Volgens de liberalen moet het Rijk nu eindelijk met geld over de brug komen, omdat de provincie Overijssel al een cofinanciering van 120 miljoen heeft toegezegd. “Een forse bijdrage vanuit de provincie vraagt om eenzelfde inzet van het Rijk”, zegt woordvoerder Tutert van de VVD-fracties.

Onlangs werd met een besluit over het kruispunt Bos al voorgesorteerd op betere mobiliteit op de N35. Bij Raalte komt een viaduct over de N348.

Meer over dit onderwerp:
SALLAND N35
Deel dit artikel: