Claudi Groot Koerkamp stopt als Statenlid voor GroenLinks

Claudi Groot Koerkamp stopt als Statenlid voor GroenLinks Overijssel. Het Statenlid uit Wijhe vindt dat het werk voor de provincie steeds meer in 'disbalans' is geraakt met haar andere werk en privéleven. De zetel van van Groot Koerkamp wordt vanaf 9 december overgenomen door Stefan Nijhuis uit Kampen.

Groot Koerkamp heeft gisteren haar schriftelijke ontslag ingediend bij de Commissaris van de Koning. Ze begon twee jaar geleden als Statenlid voor GroenLinks Overijssel.

"Ik heb mij destijds vol passie verkiesbaar gesteld voor GroenLinks om een bijdrage te leveren aan een meer rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenleving. De afgelopen tijd heb ik dat met veel plezier gedaan en samen met de fractie mooie resultaten behaald", aldus de Wijhese.

Honderd procent inzetten

Ze vervolgt: "Om dit werk goed te doen, moet je je in mijn ogen voor honderd procent kunnen inzetten. Helaas is dat voor mij moeilijk te realiseren in combinatie met mijn andere werk en privésituatie. Omdat het niet in mijn aard zit iets maar half te doen en omdat er een zeer goede opvolger staat te springen om het stokje over te nemen heb ik, in overleg met de fractie, besloten mijn zetel door te geven."

Deel dit artikel: