Nieuws

Moordaanslag op curator: verdachte nog maandenlang achter tralies

Philippe Schol
Philippe Schol © Robin Hilberink
De 47- jarige man die eerder deze maand werd opgepakt voor betrokkenheid bij de moordaanslag op curator Philippe Schol blijft zeker tot aan de eerste rechtszitting over enkele maanden vastzitten. Dat heeft de rechtbank Overijssel vandaag besloten.
De man wordt ervan verdacht dat hij een sportschool in Losser heeft beschoten. Dat gebeurde enkele weken voor de aanslag op de curator. Die beschieting en de moordaanslag zijn volgens de politie "100 procent zeker" met elkaar verbonden.
Begin deze week werd bekend dat ook een tweede verdachte in de zaak voorlopig achter de tralies blijft. Deze man is volgens de opsporingsdiensten daadwerkelijk betrokken bij de moordpoging op de curator. Hij blijft in ieder geval komende week nog vastzitten voor onderzoek.

Aanslag

Curator Schol werd een jaar geleden vanuit een rijdende auto onder vuur genomen, terwijl hij bij zijn woning in Gronau zijn hond uitliet. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag.
Schol was destijds betrokken bij het faillissement van een sportschool in Hengelo. Volgens de curator werd die sportschool gebruikt als dekmantel voor het witwassen van crimineel geld.

Meer aanhoudingen

De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten. Zo heeft de politie nog altijd de twee mannen niet weten te achterhalen, die in januari 2019 een intimiderend gesprek voerden in de sportschool in Losser. Justitie heeft een beloning van 17.500 euro uitgeloofd in die zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.