Cyberexperts politie Oost-Nederland winnen award

Het Cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland is in de prijzen gevallen tijdens de Computable Awards. Het team won een award in de categorie Security & Digital Forensics.

Zowel een jury als het publiek mochten stemmen op de tien genomineerden. Bij het tellen bleek dat het Cybercrimeteam ruim 28 procent van de stemmen had binnengehaald.

De politie werd genomineerd voor deze prijs, omdat het op 15 januari van dit jaar een 22-jarige persoon kon aanhouden op verdenking van het online aanbieden van twaalf miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. Hierbij werkte het Cybercrimeteam samen met de FBI, National Crime Agency (Groot-Brittannië) en het Bundeskriminalamt (Duitsland).

Daarnaast ontvangt het een prijs voor het Cold Case Onderzoek, een onderwijsproject dat het in samenwerking met de Saxion Hogeschool en Icologiq heeft uitgevoerd.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een online bijeenkomst, die vanuit het Scala Theater in Utrecht gepresenteerd werd. In totaal zijn er twintig prijzen uitgereikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
POLITIE
Deel dit artikel: