Nieuws

AZC Azelo gaat tóch weer asielzoekers opvangen

Het azc in Azelo is al meerdere keren 'definitief' gesloten, maar even zo vaak ging het toch weer open. Eind vorig jaar leek het erop dat het azc voorgoed zou sluiten, maar vandaag maakt de gemeente Borne bekend dat er toch opnieuw asielzoekers opgevangen gaan worden.
De azc-locatie in Azelo wordt vanaf februari 2021 voor een periode van drie jaar verhuurd aan het COA. Volgens de gemeente Borne is dat mogelijk, omdat daarmee vanaf februari 2024 'kleinschalige invulling' mogelijk is, waarbij de belasting voor de omgeving beperkt blijft.
Zowel omwonenden als de gemeenteraad lieten zich in het verleden kritisch uit over het azc in Azelo. Dat had te maken met tal van incidenten. Intimidaties door asielzoekers gingen soms zo ver, dat ouders daarom hun kinderen niet alleen langs het azc lieten fietsen. Ook binnen het azc ging het wel eens mis en moest de opgetrommelde politie ingrijpen.

'Enige oplossing'

Volgens de gemeente was deze verhuur de enige oplossing om op korte termijn een kleinschalige invulling aan het terrein te geven. Borne kocht het terrein in oktober 2018 om de regie te hebben op de invulling en het gebruik van de locatie. De kosten van de aankoop moeten terugverdiend worden door verhuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.