VIDEO: Groep mannen slaat en schopt 48-jarige bewusteloos op Kapjeswelle in Deventer

De politie is op zoek naar drie mannen die afgelopen zomer op de Kapjeswelle in Deventer een 48-jarige man hebben mishandeld. Het slachtoffer viel vlak voor een rijdende auto bewusteloos op straat. Omdat het tot nu toe niet is gelukt is om de daders te achterhalen, heeft de politie beelden van de mannen vrijgegeven.

De 48-jarige man maakte op zondagavond 2 augustus een video van de omgeving, toen hij rond 21.00 uur werd aangesproken door een man. Het liep uit op een woordenwisseling, waarna er steeds meer mannen bij kwamen staan. De man, die de 48-jarge man als eerste aansprak, gaf hem uit het niets een klap in het gezicht. Daarna begonnen ook de andere mannen hem te schoppen en te slaan.

Tekst gaat verder onder de video

Het slachtoffer probeerde naar de overkant van de Kapjeswelle te vluchten, maar de groep mannen ging achter hem aan en sloot hem in. De 48-jarige man kreeg nog meer klappen en viel tijdens zijn vluchtpoging pal voor een rijdende auto op het wegdek. Daar raakte hij buiten bewustzijn.

"Scooter en telefoon vernield"

"Toen de man op straat lag rende de groep mannen weg in de richting van de Wilhelminabrug", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Ze hebben de man op straat laten liggen. Het slachtoffer heeft letsel opgelopen, daarnaast heeft de groep mannen ook zijn scooter en telefoon vernield."

De politie is op zoek naar drie mannen. "Op de beelden is te zien dat zij de klappen uitdelen", zegt Westerhoff. "Wie zijn deze personen? Ook willen we weten wie zondagavond 2 augustus ook beelden heeft gemaakt van deze mishandeling, of wie toen iets hiervan of van die groep mannen heeft gezien."

Tips?

Heb je informatie of beelden? Laat het weten.

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)

- Stuur de politie Deventer een privébericht op Facebook

- Gebruik het tipformulier

- Liever anoniem blijven? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Onder de Loep (Foto: )
Onder de Loep (Foto: )
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER POLITIE ONDER DE LOEP
Deel dit artikel: