Nieuws

Wat vind jij: Is het Forum voor Democratie nog geloofwaardig?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © ANP / Bart Maat
"Aan deze show dient een onmiddellijk einde te komen", schrijft de Overijsselse FvD-fractievoorzitter Johan Almekinders in een brief aan het Forum-partijbestuur. Hij hoopt dat er deze week helderheid komt over de te varen koers richting de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar.
Het rommelt al dagen binnen het Forum voor Democratie. De jongerenafdeling van de partij raakte andermaal in opspraak door antisemitisch en homofoob app-verkeer in groepsapps.
Na aanzwellende interne kritiek op de aanpak hiervan stapte afgelopen maandag oprichter en voorman Thierry Baudet op als lijsttrekker en politiek leider van de partij. Dinsdag zei hij ook te stoppen als partijvoorzitter, maar woensdag draaide hij alsnog en riep nieuwe lijsttrekkersverkiezingen uit. De 'ziel van de partij dreigde', in de ogen van Baudet, 'verloren te gaan'.
Voor Almekinders is de maat vol. Hij wil dat het bestuur 'daadkrachtig optreedt' en 'duidelijkheid verschaft'. De partij, die vorig jaar maart dé grote winnaar werd van de Provinciale Statenverkiezingen, lijkt te wankelen door alle onrust. Almekinders zei naar aanleiding van het gewraakte appverkeer dat hij vindt dat Baudet niet verbonden kan zijn aan het bestuur van de partij, ook niet als lid bijvoorbeeld: "Niet vanwege zijn ideeën, maar het gaat om professionaliteit."
Wat doet dit met de geloofwaardigheid van het Forum voor Democratie? Laat ons weten wat jij denkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.