Nieuws

Vakbonden akkoord over sociaal plan voor Eaton Hengelo

Eaton in Hengelo
Eaton in Hengelo © RTV Oost
CNV Vakmensen heeft samen met vakbonden FNV, De Unie en VHP2 afspraken gemaakt over 'een goed sociaal plan' met Eaton in Hengelo voor de duur van vijf jaar. De kwalificatie goed sociaal plan komt van CNV Vakmensen-bestuurder Ellen Jonker.
Vakbonden en kaderleden hebben aangedrongen op een verlenging voor langere termijn van het sociaal plan naar aanleiding van de forse reorganisatie deze zomer. In juli werd aangekondigd dat Eaton het aantal werknemers met ongeveer 300 wilde terugdringen.
"Het huidige sociaal plan is verlengd tot vijf jaar", aldus Jonker. "Er ligt nadruk op van werk-naar-werkbevorderingen van de mensen bij Eaton die door ontslag worden getroffen. En er is voor iedereen die met ontslag wordt geconfronteerd een goede beëindigingsregeling afgesproken. Toch bijzonder in een tijd die door de coronacrisis zo onder druk wordt gezet. Eaton onderscheidt zich hier in positieve zin, wat mij betreft."
De CNV Vakmensen-bestuurder is overigens blij dat niet alle 300 'krimpplaatsen' ook daadwerkelijk tot gedwongen ontslag leidden. "Inmiddels heeft al een deel van de inkrimping door natuurlijk verloop z'n beslag gekregen. Des te belangrijker is dit sociaal plan dat nu op tafel ligt." De leden van de betrokken vakbonden worden nu gevraagd om in te stemmen met de verlenging van het sociaal plan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.