Nieuws

Autoverkoper in Almelo werd bewusteloos geslagen voor ogen van eenjarig zoontje

Het slachtoffer werd onder meer met een honkbalknuppel geslagen, foto ter illustratie
Het slachtoffer werd onder meer met een honkbalknuppel geslagen, foto ter illustratie © Getty Images / Vladimir Zapletin
Het was een nachtmerrie voor een autoverkoper in Almelo. Een klant betaalde in april 2018 niet het afgesproken bedrag en sloeg de man vervolgens bewusteloos voor de ogen van zijn anderhalf jaar oude zoontje.
Het Openbaar Ministerie eiste vandaag een half jaar cel voor het geweld. Ook moet de 44-jarige verdachte zijn slachtoffers een schadevergoeding van bijna 6.600 euro betalen.
Het liep tweeënhalf jaar geleden uit de hand, nadat de verkoper zijn auto voor 1.500 euro verkocht aan een 44-jarige plaatsgenoot. De aanbetaling volgde, maar daarna bleef het stil.

Bezoek aan huis

Toen de verkoper vroeg naar de resterende 900 euro, kreeg hij de koper thuis op bezoek. Maar niet in zijn eentje en zeker niet met de beste bedoelingen.
De 44-jarige kwam met twee andere mannen naar de woning. Daar sloegen ze ramen en deuren kapot, waarna het drietal met honkbalknuppels, ijzeren staven en een fietsketting op het slachtoffer insloeg.
Vervolgens vielen de drie mannen ook de partner van het slachtoffer aan. Op dat moment dacht de verkoper maar één ding: zijn gezin beschermen. Uiteindelijk bleek hij niet opgewassen tegen het geweld en raakte bewusteloos.

Verdachte in Irak

De 44-jarige verdachte was donderdag niet bij zijn rechtszaak. De man verblijft in zijn geboorteland Irak, maar weet dat de strafzaak tegen hem dient, zegt zijn advocate.
Tegenover de politie verklaarde de 44-jarige dat hij de ontbrekende 900 euro al eerder in de brievenbus van het slachtoffer had gestopt. De man zei niets met het geweld te maken te hebben gehad.
Volgens de man was hij bij de woning aan komen rijden, toen hij twee onbekende mannen zag die met knuppels insloegen op het slachtoffer. Deze mannen zouden vervolgens in zijn auto zijn gestapt toen hij wegreed. Ze zouden verderop zijn uitgestapt.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.