Nieuws

Overijsselse Statenleden splitsen zich af van Forum voor Democratie

Fractieleider Johan Almekinders heeft genoeg gezien
Fractieleider Johan Almekinders heeft genoeg gezien © RTV Oost / Wouter de Wilde
Vier van de vijf Overijsselse Statenleden van Forum voor Democratie splitsen zich af van de partij. Fractieleider Johan Almekinders heeft er genoeg van, net als vicevoorzitter Frederik Tattersall, Johan Stuut en Stijn Hesselink. Het vijfde Statenlid, Andreas Bakir, blijft wel loyaal aan Thierry Baudet.
Het twitteraccount van de Overijsselse afdeling van Forum voor Democratie is zelfs al aangepast. De partij heet daar nu 'Statenfractie Overijssel' en het FvD-logo is verdwenen. Waar Baudet de wachtwoorden van de landelijke social media-accounts bij zich houdt, reikt zijn macht blijkbaar niet tot de provinciale 'socials'.
'Wij verlaten circus FVD', twitterde het Overijsselse account vanmiddag.

Statement per brief

De Overijsselse fractie gaf gisteren per brief aan snel duidelijkheid te willen hoe het verder gaat met Forum. Aanleiding van het statement was het nieuws dat Thierry Baudet zich toch weer verkiesbaar stelt als lijsttrekker.
Het rommelt al dagen binnen Forum voor Democratie. De jongerenafdeling van de partij raakte in opspraak door antisemitisch en homofoob app-verkeer in groepsapps. Daarom stapte afgelopen maandag oprichter en voorman Thierry Baudet op als lijsttrekker en politiek leider van zijn partij. Dinsdag zei hij ook te stoppen als partijvoorzitter, maar gisteren kwam Baudet terug op dat besluit.

Leegloop

Het laatste nieuws uit de landelijke fractie van Forum is dat kandidaat-Kamerleden Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek hun lidmaatschap hebben opgezegd.
Met hun vertrek zijn de nummers 2, 3, 4 en 5 op de voorlopige kandidatenlijst weg. Theo Hiddema (2) vertrok eerder deze week. Pouw-Verweij stond op 3, Eerdmans op 4 en Vlaardingerbroek op 5.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.