Nieuws

Jacht op schutter 'tankstation-aanslag' Enschede, vermeende chauffeur vluchtwagen blijft vast

Een 20- jarige man uit Enschede werd zondagavond neergeschoten bij een tankstation
Een 20- jarige man uit Enschede werd zondagavond neergeschoten bij een tankstation © News United / Dennis Bakker
De 28- jarige man die deze week werd aangehouden voor de schietpartij bij een Enschedees tankstation op zondagavond, was de vermeende chauffeur van de vluchtauto. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost. De onderzoeksrechter heeft besloten dat de man in ieder geval de komende weken achter de tralies blijft, zodat de politie verder speurwerk kan doen.
De advocaat van de man kan en mag geen reactie geven, omdat er zogenoemde beperkingen gelden. Een verdachte mag dan alleen contact hebben met zijn advocaat, maar die mag op zijn beurt ook geen informatie delen met de buitenwereld. Op die manier kan de politie verder rechercheren. In dit geval wordt dus nog volop gejaagd op de schutter.

Wapen

Gisteren werd in de buurt van het Duitse Alstätte het vuurwapen gevonden, waarmee afgelopen zondag vermoedelijk is geschoten. Het wapen werd door de Duitse politie gevonden langs de vluchtroute die de dader(s) hebben afgelegd. De vluchtwagen werd zondagavond al uitgebrand teruggevonden in Gronau.
Aan de schietpartij zondagavond ging volgens ooggetuigen een woordenwisseling vooraf, toen het slachtoffer het winkeltje van het tankstation uitkwam. Vervolgens zou er geschoten zijn. Het slachtoffer overleefde de aanslag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.