Celstraf geëist tegen Hengeloër voor verkrachting van zijn beste vriendin

De officier van justitie in Almelo heeft een celstraf van vijftien maanden waarvan negen maanden voorwaardelijk geëist tegen een 21-jarige man uit Hengelo. De man wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar zomer zijn beste vriendin verkrachtte.

Volgens de officier van justitie maakte de 21-jarige misbruik van de jonge vrouw toen ze onder invloed van drank bij hem thuis op de bank in slaap viel.

Op sokken naar buiten

De vrouw zegt dat ze wakker werd omdat de 21-jarige haar zoende, betastte en bovenop haar lag. Door de drank kon ze haar vriend niet tegenhouden. Na het voorval belde ze haar moeder uit bed, vluchtte op haar sokken naar buiten en schakelde de politie in. Die noteerde de volgende ochtend haar verhaal en zorgde dat er medisch onderzoek werd gedaan.

De 21-jarige was verliefd op de vrouw gaf hij toe. Al jaren zelfs en het was de basis van hun vriendschap. Zijn liefde werd niet beantwoord, maar ze kregen wel een hechte band.

Geschrokken

De Hengeloër ontkent niet dat er seksueel contact was, alleen zegt hij dat het met wederzijdse toestemming was. "Er was een seksuele spanning tussen ons en ze hielp zelf met haar broek naar beneden doen." Dat de vrouw aangifte tegen hem deed, doet de 21-jarige pijn, zei hij tegen de rechters in Almelo. De man denkt dat ze geschrokken is van wat tussen hen gebeurde en daarom een verkrachting verzon.

"Mijn indruk is dat meneer het onvermogen heeft om toe te geven wat er gebeurde en er geen verantwoording voor wil nemen", zei de officier van justitie. Hij vond ook dat de 21-jarige met zijn ontkenning "het slachtoffer nog een trap na gaf."

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
REGIO HENGELO RECHTBANK OVERIJSSEL
Deel dit artikel: