Aanpassingen N35: Haarle is niet gelukkig met 'het baby'tje van Cora en Bert'

"Je zou kunnen zeggen dat Cora en Bert een mooi baby'tje hebben gekregen." Het waren de woorden van wethouder Wout Wagemans van de gemeente Raalte in reactie op de plannen die er liggen voor de aanpak van de N35. Ook vanuit Mariënheem klonken tevreden geluiden. In Haarle echter overheerst teleurstelling. "Haarle blijft als kleine calimero weer met lege handen achter", aldus Ron Vloedgraven van Plaatselijk Belang Haarle.

Cora en Bert zijn natuurlijk minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel.

Ongelijkvloerse kruisingen bij Fakkert, twee ongelijkvloerse kruisingen bij Heino en een rondweg om Mariënheem. Eerder was al bekend dat kruispunt Bos bij Raalte volledig op de schop gaat en dat de N35 tussen Wierden en Nijverdal aangepast gaat worden naar vierbaans en honderd kilometer per uur. Het zijn de aanpassingen aan de N35 die Bert Boerman er uit sleepte in de onderhandelingen met de minister.

Betere doorstroming

"De provincie blij, de gemeente Raalte blij en zelfs de minister is tevreden", aldus Vloedgraven. "Alleen heeft Haarle nu nog meer problemen." Haarle krijgt een opstelstrook bij de verkeerslichten van de kruising bij de Tunnelweg, bedoeld voor een betere doorstroming van het verkeer. Op zichzelf is dat goed nieuws, vindt ook Plaatselijk Belang Haarle, maar een oplossing is het niet. Het zorgt volgens de lokale belangengroep zelfs voor extra problemen.

"Haarle heeft recht op meer aandacht en meer oplossingen.
Ron Vloedgraven, Plaatselijk belang Haarle

"De flessenhals wordt voor Haarle alleen maar korter", aldus Vloedgraven. "Waar het verkeer zich opstroopte vanaf Wijthmen tot aan Wierden, zal met de plannen van de provincie en het ministerie het verkeer zich ophopen tussen Raalte en Nijverdal." Met alle gevolge van dien, vermoedt Plaatselijk Belang. "Haarle wordt overgeslagen in het idee de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. Haarle heeft recht op meer aandacht en meer oplossingen. "

Oversteken

Plaatselijk Belang Haarle roept dan ook de gemeenteraad van Hellendoorn en de Provincie Overijssel op zich sterker te maken voor Haarle. "Neem het wegvak van Nijverdal tot aan de spoorwegovergang van Mariënheem mee in de plannen van het traject Nijverdal-Wierden", aldus Vloedgraven.

Daarnaast vraagt Haarle opnieuw aandacht voor het probleem van het oversteken van fietsers met jonge kinderen, een probleem dat nog niet is opgelost.

Meer over dit onderwerp:
REGGESTREEK N35 PROVINCIE OVERIJSSEL
Deel dit artikel: