Sport

Favoriete Jorien ter Mors meldt zich met enkelblessure af voor NK sprint

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors © Orange Pictures
Jorien ter Mors heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het NK sprint, dat dit weekend verreden wordt in Heerenveen. De Enschedese schaatsster, vooraf bestempeld als één van de favorieten voor de eindzege, kampt met een enkelblessure.
De meervoudig olympisch kampioene van Team IKO is afgelopen dinsdag tijdens een training door haar enkel gegaan en heeft derhalve de rest van de week niet kunnen schaatsen. Bij de laatste test, vanmorgen, bleek dat haar enkel niet voldoende hersteld is om deel te nemen aan het NK.

"Vreselijk frustrerend"

"Ik vind het een ongelofelijke domper dat ik dit weekend niet kan deelnemen, want ik had echt mijn zinnen gezet op dit NK sprint", vertelt ze op de teamkanalen. "Het is vreselijk frustrerend, maar mijn enkel doet nu gewoon te veel pijn om dit weekend hard te schaatsen."

Kritiek

Vorige week meldde Ter Mors zich tijdens het NK allround ook af voor de afsluitende 5.000 meter, omdat die afstand naar eigen zeggen een te grote inspanning zou zijn ter voorbereiding op het NK sprint. Dat leverde de nodige kritiek op van schaatskenners, onder wie Erben Wennemars, want na drie allroundafstanden stond Ter Mors aan kop in het klassement.

Reacties hebben invloed gehad

Volgens Martin ten Hove, schaatscoach van Team IKO, was dat ook één van de redenen waarom Ter Mors zich dit weekend graag wilde laten zien. "Ze baalt er gigantisch van. Ze wilde heel graag laten zien dat ze uit het goede hout gesneden was, want die reacties hebben toch wel wat met d'r gedaan", aldus Ten Hove op schaatsen.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.