Sport

Mulder toont veerkracht op 500 meter na diskwalificatie Nuis op NK sprint

Ronald Mulder
Ronald Mulder © Orange Pictures
Ronald Mulder is zaterdagmiddag bij het NK sprint in Heerenveen begonnen met een derde plaats op de 500 meter. En dat terwijl het toernooi al vroeg ten einde leek voor de Zwollenaar toen hij in zijn rit tegen Kjeld Nuis de strijd noodgedwongen moest staken na een verkeerde wissel van teamgenoot Nuis, die daardoor gediskwalificeerd werd.
Door die foutieve wissel mocht Mulder een half uur na het einde van de 500 meter zijn rit opnieuw rijden, weliswaar alleen. De ervaren Mulder toonde veerkracht en wist in zijn eentje een knappe 34,85 te schaatsen en daarmee werd de 34-jarige sprinter van Reggeborgh uiteindelijk derde.

Winst naar Ntab

De overwinning ging naar Daidai Ntab, die in Thialf de snelste tijd neerzette: 34,79. Drie honderdsten daarachter werd Hein Otterspeer (34,82) tweede.

Krol zevende

Thomas Krol uit Deventer legde, na een mindere start, uiteindelijk nog knap beslag op de zevende plaats (35,27). Het 18-jarige talent Stefan Westenbroek uit Ommen schaatste in 35,40 naar de tiende tijd en Hengeloër Thomas Geerdinck werd veertiende (35,74). Gijs Esders uit Diepenveen volbracht zijn 500 meter in 36,01 en werd daarmee zeventiende.

Van Beek

Bij de vrouwen, waar Jorien ter Mors op het laatste moment moest afhaken, eindigde de Zwolse Lotte van Beek op de eerste 500 meter als achttiende, in een tijd van 39,68. De winst ging in 37,51 naar Femke Kok.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.