Nieuws

Tweede Boeing eindelijk vertrokken van Twente Airport

Gooide gisteren de dichte mist nog roet in het eten, vandaag was de lucht strak blauw en kon dan eindelijk de tweede Boeing vertrekken vanaf Twente Airport. En weer kwamen veel mensen op het schouwspel af.
Tot drie keer toe werd het vertrek gisteren uitgesteld, in de hoop dat de mist zou optrekken. Vanochtend was het rond 11.00 uur wel raak en vertrok het toestel. Zo'n 250 mensen zagen het toestel opstijgen.
Van de zes toestellen die een aantal maanden geleden op het vliegveld werden geparkeerd, zijn twee nu vertrokken. Een derde toestel zal op een later moment ook vertrekken, de andere drie blijven naar verwachting tot juni 2021 op het Enschedese vliegveld staan.
Vertrek trekt veel bekijks
Vertrek trekt veel bekijks © News United / Dennis Bakker
Tweede toestel vertrekt vanaf Twente Airport
Tweede toestel vertrekt vanaf Twente Airport © News United / Dennis Bakker
Het eerste toestel vertrok begin november na commotie rondom vergunningen. De Inspectie Leefomgeving en Transport gaf geen goedkeuring om de vliegtuigen te laten opstijgen, omdat de Enschedese luchthaven daar niet de juiste vergunningen voor had. Nadat Twente Airport dreigde met een kort geding, bereikten beide partijen alsnog een akkoord: er wordt eenmalig een ontheffing verleend om de Boeings te laten vertrekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.