nieuws

Inbrekers vertillen zich aan Bolletje

Bolletje onneembare veste gebleken
Bolletje onneembare veste gebleken
De rechter in Almelo heeft drie inbrekers uit Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 en 5 maanden. De drie werden in de nieuwjaarsnacht betrapt terwijl ze bezig waren om een kluis bij de fabriek van Bolletje in Almelo te stelen.
De mannen waren op dat moment al geruime tijd bezig om met gehuurd gereedschap een groot gat in een muur te maken. Zo hoopten ze bij de kluis te komen. Bij de inbraak ging het alarm af, maar in eerst instantie kon de beveiliging de mannen niet ontdekken. Na twee uur hoorden beveiligers ze binnen praten, en schakelden meteen de politie in. Die kwam met veel agenten en een politiehond naar de fabriek. De inbrekers probeerden te vluchten, maar kwamen niet ver, één van hen werd door een politiehond gebeten. Een andere inbreker gaf zich over nadat hij zich ruim drie kwartier had verstopt bovenop een vrachtwagen. Hij kon niet weg omdat er al die tijd een grommende politiehond rond de vrachtwagen liep.

Slechts meelopers

Waarom de drie inbrekers vanuit Utrecht naar Almelo waren gekomen en dat tijdens Oud en Nieuw, is niet duidelijk geworden. Ze hebben allemaal wel een bekentenis afgelegd, maar zeggen dat ze slechts meelopers waren. Die bewering werd door de rechter in twijfel getrokken. Vermoedelijk kozen de drie bewust de nieuwjaarsnacht uit omdat het lawaai van het vuurwerk hun sloopwerkzaamheden zou overstemmen. De mannen zijn al vaker veroordeeld voor inbraken. Dat was voor de officier van justitie de reden om hogere straffen te eisen dan gebruikelijk. Normaal staat er 2,5 maand voor een bedrijfsinbraak, maar bij herhaling wordt die straf hoger. De rechter volgde de officier van justitie in haar motivering en eisen.

Niet teruggekeerd na geboorte van dochter

Het vonnis betekent voor twee van de mannen dat ze pas eind deze maand of eind volgende maand vrij komen. Ze werden allemaal vastgehouden tot aan de zitting, slechts één van hen mocht korte tijd naar huis. De man kreeg van de rechter in Arnhem 12 dagen de tijd om bij de geboorte van zijn dochter te zijn, maar keerde niet terug. Hij verscheen vandaag ook niet voor de rechter in Almelo omdat hij dan direct opgepakt zou worden. De officier van justitie heeft aangegeven dat de politie, met het vonnis op zak, op zoek gaat naar de vader.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.