Vier duels schorsing voor PEC Zwolle-verdediger Thomas Lam

Thomas Lam zal de komende vier wedstrijden moeten toekijken. De Fin van PEC Zwolle is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De straf is zo hoog, omdat de verdediger nog één wedstrijd voorwaardelijk had staan na zijn rode kaart eerder dit seizoen bij AZ.

Lam mist nu de wedstrijden tegen Vitesse, Ajax, Excelsior en FC Emmen. De rode kaart van zaterdag in het duel met VVV-Venlo liep Lam op in blessuretijd. Hij sloeg spits Georgios Giakoumakis, nadat de Griek het shirt vastgreep van Lam.

"Niet handig"

Stegeman vond ook dat de scheidsrechter eerder had moeten ingrijpen. "Ik vind dat hij moet fluiten voor een overtreding, want dan zal Thomas Lam ook niet slaan. Alleen wat hij (Lam, red.) doet, is niet handig", zegt Stegeman. "Want hij moet niet de scheidsrechter de mogelijkheid geven om een rode kaart te trekken. Hij wordt al vastgehouden in het moment, dus die scheidsrechter ziet dat, laat dat door gaan en moet gewoon fluiten. Neemt niet weg dat wat Thomas Lam doet, dat je daar rood voor kunt krijgen. Dat is gewoon niet handig."Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: