Nieuws

Twee leden VVD-fractie in raad Hardenberg vertrekken volgende maand

Twee leden VVD-fractie Hardenberg verlaten gemeenteraad
Twee leden VVD-fractie Hardenberg verlaten gemeenteraad © RTV Oost / Allard Olsman
De één vertrekt na twee jaar, de ander na zes. De VVD-raadsleden Mirjam Lubbers en Erik Back verlaten volgende maand de gemeenteraad van Hardenberg.
Mirjam Lubbers, die in 2018 toetrad tot de raad, verhuist naar een andere gemeente. Erik Back, die sinds 2014 deel uit maakt van de VVD-fractie, gaat zich meer richten op innovatie binnen zijn boerenbedrijf. De vrijkomende zetels worden ingenomen door Liam Borger en Madelon Baan.
“Ik heb me in de afgelopen jaren met veel plezier ingezet om de kernen leefbaar te houden", vertelt Lubbers. "Vanwege mijn verhuizing naar een andere gemeente neem ik nu noodgedwongen afscheid van de gemeenteraad. Gelukkig blijf ik dichtbij onze prachtige gemeente Hardenberg wonen.”
Erik Back gaat zich richten op de ontwikkeling van zijn agrarisch bedrijf. “Naast raadslid ben ik ook ondernemer. Mijn bedrijf maakt nu een mooie ontwikkeling door waarbij we ons richten op innovatie in de agro en food sector. Daarin heb ik steeds meer samenwerking met overheden daarom kies ik ervoor om te stoppen als raadslid.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.