Nieuws

Zeg het maar: hoe 'beledigend' is deze poster die binnenkort in Enschede hangt?

'Waanzin!', roept kamp PVV. 'Dit valt heel verkeerd', roept kamp VVD. De nieuwe posters voor de wijk Enschede-Zuid zijn amper geprint of worden al fel bekritiseerd. En dat terwijl de tekeningen juist voor verbroedering moeten zorgen. Zeg het maar: hoe 'beledigend' vind jij de prenten?
De cartoons zijn onderdeel van een campagne om de flats aan de Lintveldebrink in Enschede-Zuid leefbaarder te maken. Hierbij zijn onder meer de politie, woningbouwcoöperaties en bewoners betrokken. Het specifieke idee om een cartoon te laten maken, kwam van omwonenden.

'Gek vooroordeel'

"Dit valt heel verkeerd", zegt VVD-raadslid Malkis Jajan over de tekeningen. "Een tekening met een Nederlandse oude vrouw die naar een gekleurde jongen kijkt. En dan een denkwolk met de gekleurde jongen die haar neer wil steken. Hoe denkt de gemeente wel niet over Nederlandse vrouwen?"
"Als ik in de ochtend wandel, word ik netjes gegroet en ik zie er ook niet honderd procent Nederlands uit", vervolgt hij. "Wat een gek vooroordeel van de wethouder over oude Nederlandse vrouwen." PVV-Statenlid Joeri Pool gelooft niet dat een postercampagne iets uithaalt. 'Waanzin', zegt hij op Twitter.
Valt de boodschap inderdaad zo verkeerd als Jajan beweert? We vroegen het de Enschedeër:
De afbeelding wordt binnenkort in het wijkkrantje van de Wesselerbrink afgedrukt, en mogelijk ook op posters verspreid in flats aan de Lintveldebrink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.