Nieuws

Overijsselse deurwaarder bij ontruiming met brandbommen bekogeld

Overijsselse deurwaarder bekogeld met brandbommen in Rhenen
Overijsselse deurwaarder bekogeld met brandbommen in Rhenen © Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink
Een Overijsselse deurwaarder is eerder vandaag bij de ontruiming van een wooncomplex in Rheden met brandbommen bekogeld. Uiteindelijk moest de doorgedraaide bewoner met een arrestatieteam naar buiten worden gehaald. De deurwaarder kwam met de schrik vrij.
Het incident speelde zich af bij de ontruiming van voormalig bejaardenhuis Rhederhof in het Gelderse Rheden. Het complex wordt al enige tijd door krakers bewoond.

Arrestatieteam paraat

Toen het gebouw vanochtend ontruimd moest worden, was eigenlijk al duidelijk dat een achtergebleven bewoner zich niet zonder slag of stoot zou overgeven. Vandaar dat een arrestatieteam achter de hand werd gehouden.
De Overijsselse deurwaarder was samen met een collega uit Gelderland van de partij. Meteen toen de bewoner duidelijk werd dat het complex zou worden ontruimd, bekogelde hij de deurwaarders met molotovcocktails. Ook de slotenmaker, die was ingeschakeld om de woning van andere sloten te voorzien, werd onder vuur genomen. "Gelukkig stond ik er wat verder vanaf, maar de brandbom kwam dichtbij de slotenmaker neer."
Nadat de bewoner door het arrestatieteam naar buiten was gehaald, moest hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht. Een lid van het arrestatieteam liep letsel op aan zijn arm.

Extreem

De Overijsselse deurwaarder wil liever anoniem blijven. Vooral ook omdat in het pand van de bewoner later een Engelstalige brief werd gevonden, waarin hij beschreef hoe een nette ondernemer kon uitgroeien tot terrorist. "Bij de ontruiming riep de man dat hij oorlog wilde. Nou, die heeft hij gekregen. Als deurwaarder stuiten we wel vaker op opmerkelijke situaties, maar dit was wel heel extreem. Vandaar dat ik toch liever buiten de publiciteit blijf."
[sonyhive:]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.