Nieuws

Taakstraf en rijontzegging geëist voor dodelijke aanrijding met fietser in Deventer

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle © RTV Oost / Jolande Verheij
Voor de rechtbank in Zwolle is een taakstraf van honderd uur en een rijontzegging van één jaar waarvan de helft voorwaardelijk geëist tegen een 78-jarige vrouw uit Diepenveen.
De vrouw reed in november vorig jaar een fietser aan op een rotonde in Deventer. Het slachtoffer, een man van middelbare leeftijd, overleed later in het ziekenhuis aan het hersenletsel dat hij opliep.

Bal tegen auto

De vrouw kwam dinsdag zonder advocaat naar de rechtbank in Zwolle. Ze vertelde de rechters dat ze het slachtoffer niet had zien fietsen toen ze de rotonde opreed. "Ik hoorde plots een geluid alsof er een een bal tegen de auto kwam en toen ik in de spiegel keek zag ik die meneer op het fietspad liggen."
Volgens de officier van justitie is de vrouw doorgereden zonder het slachtoffer te zien. Daarmee was ze aanmerkelijk onoplettend en heeft ze zich schuldig gemaakt aan een verkeersovertreding. Normaal staat daar een werkstraf van 240 uur op, maar er moet ook rekening gehouden worden met de persoonlijke omstandigheden van de Diepenveense.

Geraniums

De vrouw zei geen problemen te hebben met een werkstraf, maar wel met een rijontzegging. "Als ik de auto niet meer heb, dan zit ik straks achter de geraniums."
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.