Trefzekere Roord wint met Oranjevrouwen ook laatste EK-kwalificatiewedstrijd

De Nederlandse voetbalsters, met Jill Roord in de basis, hebben voor het eerst een kwalificatietoernooi afgesloten zonder puntenverlies. Het al geplaatste Oranje won in Breda ook de tiende en laatste groepswedstrijd in de voorronde van het EK 2022 in Engeland. De Europees kampioen versloeg het kansloze Kosovo met 6-0.

Bij de rust was de stand verrassend nog 0-0, maar na de pauze kwam de productie van de thuisploeg pas goed op gang. Mede dankzij twee doelpunten van de Oldenzaalse Jill Roord werd het grote kwaliteitsverschil zichtbaar in de uitslag. Katja Snoeijs was drie keer trefzeker en ook Lieke Martens zette haar naam op het scoreformulier.

Volle buit

Nederland sluit de kwalificatie af met 30 punten uit 10 wedstrijden en een indrukwekkend doelsaldo van 48-3. Bondscoach Sarina Wiegman ontbrak in Breda opnieuw bij Oranje op de bank. Ze verliet vrijdagmiddag het trainingskamp vanwege familieomstandigheden en miste daardoor in de avonduren de oefeninterland tegen wereldkampioen Verenigde Staten (0-2). Ook tegen Kosovo nam assistent-trainer Arjan Veurink haar taken over.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: