Nieuws

'Eén grote ellende' voor buurt in Kampen door een gesprongen waterleiding

Het water staat ze nog niet letterlijk aan de lippen, maar veel scheelt het niet. Een gesprongen waterleiding in Kampen zorgt voor flinke wateroverlast voor de bewoners van de 1e Ebbingestraat en de nabijgelegen Patrimoniumstraat. "Ik verwacht de eerste dagen het huis niet in te kunnen."
Op videobeelden is te zien hoe het water met grote kracht uit de gesprongen leiding spuit. Met een sierlijke boog belandt het water op de daken van de nabijgelegen huizen én in de tuinen.
Meneer Bastiaans, één van de bewoners, vertelt zich 'kapot te zijn geschrokken': "Die leiding sprong en het water bleef maar tegen de gevel aan spuiten. Het duurde wel anderhalf uur."

'Troosteloze aangelegenheid'

De schade is aanzienlijk: losse dakpannen en zelfs stenen die uit de gevel zijn geblazen, met een flinke lekkage tot gevolg. "Alles is nat, het water druppelt hier letterlijk van het plafond. Het keukenblok, onze antieken kast, het servies; alles heeft aanzienlijke schade."
Fikse waterschade in Kampen
Fikse waterschade in Kampen © RTV Oost
En Bastiaans is niet de enige, stelt hij: "Tot vier huizen verderop hebben ze waterschade, het is één grote ellende. Ik verwacht de komende dagen in elk geval niet in huis te kunnen. En wat de schade is? Dat moeten de experts maar bepalen. Maar het is een troosteloze aangelegenheid, geen fijn begin van de decembermaand. We proberen er nog een goede maand van te maken. Kijken wat het wordt."
De stenen zijn uit de gevel gespoten
De stenen zijn uit de gevel gespoten © RTV Oost
Vitens laat weten dat het lek inmiddels is gedicht. Zij zullen, samen met de gemeente Kampen, contact opnemen met de bewoners voor de afhandeling van de schade. De bewoners zijn vanmiddag door gemeente uitgenodigd voor een lunch.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.