Filiaalleider op de vuist met klant nadat hij hem aanspreekt op niet dragen mondkapje

Nadat hij een 60-jarige klant erop had aangesproken dat die zijn mondkapje niet droeg, is de filiaalleider van een supermarkt in Enschede door de man bedreigd. De klant en het personeelslid raakten daarop slaags met elkaar, waarbij het slachtoffer met bierblikjes onder vuur werd genomen en politie en ambulancebroeders verbaal werden belaagd omdat ook zij mondkapjes droegen.

De 'mondkapjesman' staat bij de hulpverleningsinstanties overigens niet bekend als een verward persoon, maar is iemand die principieel fel tegenstander is van het anti-coronamiddel.

Op het moment dat de man de supermarkt aan de Haaksbergerstraat binnenkwam en de filiaalleider hem erop aansprak dat het verplicht is een mondkapje te dragen, ging hij meteen door het lint. De Enschedeër bedreigde de medewerker en maakte hem uit voor rotte vis.

Blikjes bier

Toen de klant vervolgens het mondkapje van het gezicht trok van de filiaalleider, waarbij ook diens bril op de grond viel, kwam het tot een handgemeen. Daarbij bekogelde de man het personeelslid met blikken bier en probeerde hem met zijn wandelstok te slaan.

Uiteindelijk lukte het de man de winkel uit te werken. Op het moment dat de gealarmeerde politie bij de supermarkt arriveerde, troffen agenten de klant liggend op de grond aan. Hij reageerde meteen agressief richting de agenten over het feit dat ze een mondkapje droegen.

Omdat de klant vervolgens even onwel werd, kwam ook de ambulance ter plaatse. De man weigerde echter alle hulp en viel verbaal uit richting de ambulancebroeders dat ook zij mondkapjes droegen. De klant werd daarop aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Winkelverbod

De filiaalleider heeft aangifte gedaan van bedreiging. De supermarkt heeft de klant een winkelverbod opgelegd.

Behalve dat de politie proces-verbaal wegens bedreiging tegen hem heeft opgemaakt, kan hij ook een geldboete tegemoet zien voor het niet dragen van een mondkapje in de supermarkt.

Volgens een politiewoordvoerster is de man niet bij de autoriteiten bekend als iemand die vaker verward en zorgwekkend gedrag vertoont.

Deel dit artikel: