Nieuws

Afgesplitst FvD-Statenlid Stuut op kandidatenlijst van Code Oranje voor Tweede Kamerverkiezingen

Johan Stuut bij zijn inauguratie als Statenlid
Johan Stuut bij zijn inauguratie als Statenlid © RTV Oost/Wouter de Wilde
Statenlid Johan Stuut, die zich eind vorige week met een aantal fractiegenoten heeft afgesplitst van Forum voor Democratie, heeft zich aangesloten bij Code Oranje. Hij staat voor de partij van lijsttrekker Richard de Mos op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Stuut maakt zijn termijn in de Provinciale Staten af en blijft dus ook deel uit maken van de afgesplitste fractie.
"Ik ben een warm pleitbezorger van de directe democratie, politiek waarbij je mét in plaats van óver mensen praat. Code Oranje heeft dat tot één van haar speerpunten verklaard", aldus Stuut.

Landbouwsector

Stuut, die in Nijverdal woont, maakt zich grote zorgen over de aantasting van het Twentse en Sallandse landschap en het volledige gebrek aan steun vanuit Den Haag voor de landbouwsector.
"Houdt het Boerenland in Boerenhand. Veel landelijke partijen willen het platteland volbouwen met huizen om de enorme bevolkingsgroei het hoofd te bieden. Ook industriële zonnevelden en windturbines bedreigen onze landbouwgronden. Ik wil aantasting van het landschap, de Twentse cultuur en haar tradities, juist voorkomen", aldus Stuut, die sinds 2019 Statenlid is en eerder twaalf jaar lang raadslid en fractievoorzitter was van een lokale partij in Hellendoorn.

Twents geluid

Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos is blij met de komst van Stuut: "Met Johan halen we een echt Twents geluid in huis, iemand die als interim-directeur op een school, ook nog eens een brok aan onderwijservaring met zich meebrengt."
Code Oranje wordt de laatste weken in de peilingen van Maurice de Hond op een zetel gepeild, met een groeipotentie die volgens De Hond ligt tussen de drie en negentien Kamerzetels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.