Nieuws

Twee Zwollenaren aangehouden na vondst illegaal vuurwerk in Losser

Politie Losser onderschept tweeduizend kilo illegaal vuurwerk
Politie Losser onderschept tweeduizend kilo illegaal vuurwerk © Facebook / Politie Losser
Bij een grenscontrole in de gemeente Losser is gisternacht tweeduizend kilo vuurwerk in een kleine vrachtwagen onderschept. De inzittenden, twee inwoners van Zwolle, zijn aangehouden.
Op Facebook schrijft de politie Losser dat er die nacht een tip binnenkwam van de douane. Bij een controle op de grensovergang hadden zij een kleine vrachtauto gecontroleerd. Bij het bekijken van de lading bleek dat er vijf pallets met vuurwerk in de vrachtauto stonden. Nadere inspectie leerde dat het om illegaal vuurwerk ging. Al het vuurwerk is in beslag genomen.

Extra grenscontroles

Met het oog op de komende jaarwisseling en het vuurwerkverbod dat in Nederland van kracht is geworden, worden er extra grenscontroles in Noordoost-Twente gehouden.
De controles zullen steekproefsgewijs plaatsvinden, waarbij mensen langs de kant worden gezet en er wordt gecontroleerd of ze vuurwerk bij zich hebben. "Op deze manier willen we een bijdrage leveren om het aantal vuurwerkslachtoffers terug te dringen en overlast te verminderen", schrijft de Losserse politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.