nieuws

Val kabinet heeft gevolgen voor vervoer in Twente

Den Oudsten (Regio Twente)
Den Oudsten (Regio Twente)
De Regio Twente blijft voorlopig verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en de wegen. Dat verwacht burgemeester Den Oudsten van Enschede nu het kabinet is gevallen.
Het voorstel om dat onder te brengen bij de provincie, zoals ook in de rest van Overijssel is, ligt nu ter beoordeling voor aan de Raad van State, maar Den Oudsten denkt dat het voorstel na goedkeuring niet ingediend wordt. Hij heeft vorige week in Den Haag als voorzitter van de Regio Twente een lans gebroken om het beheer bij de regio Twente te laten liggen, maar of dat succesvol is of niet is volgens Den Oudsten ´achterhaald door de gebeurtenissen van afgelopen weekend.´ 
Den Oudsten heeft de gemeenteraad van Enschede toegezegd haar op de hoogte te houden van de gevolgen van de kabinetscrisis. Het is nog onduidelijk welke wetsvoorstellen controversieel zijn en dus niet door een demissionair kabinet besproken kunnen worden. Hij verwacht dat de huidige politieke situatie gevolgen heeft voor het wetsvoorstel Werken naar Vermogen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.