Jong FC Twente onder grote belangstelling kampioen

Jong FC Twente is maandagavond onder grote belangstelling kampioen geworden van de Beloften Eredvisie. De ploeg van trainer Patrick Kluivert was in De Grolsch Veste met 2-1 te sterk voor Jong FC Groningen.
Bij Twente begonnen eerste elftal-spelers Denny Landzaat en Nicky Kuiper in de basis. De thuisploeg kwam acht minuten voor rust op voorsprong door Jurjan Mannes en zag Groningen kort daarna op gelijke hoogte komen door Tim Keurntjes. Tien minuten na rust bracht Chris David de stand op 2-1 door een strafschop te benutten en dat bleek de winnende treffer.
Het duel werd bezocht door liefst 15.000 supporters. Jong FC Twente heeft door de overwinning zeven punten voorsprong op Ajax met nog twee duels te spelen.