Nieuws

Politie vindt honderden cobra's met kracht van een handgranaat in woning Zwolle

Jongen ontkent verkoop zwaar
Jongen ontkent verkoop zwaar © RTV Oost
De politie heeft twee dozen vol illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Slaperdijkstraat in Zwolle. De dozen zaten vol met honderden cobra’s, vuurwerk met de kracht van een handgranaat.
De politie kwam het adres op het spoor na een grenscontrole bij Losser. In een kleine vrachtauto werden gisternacht vijf pallets met zwaar vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om zo’n tweeduizend kilo met een waarde van bijna 50.000 euro. Twee verdachten uit Zwolle werden aangehouden. Er is direct in de woning van de verdachten gezocht. Toen werd er dus nog eens een flinke vondst gedaan.
Teamchef Riemer van Beem zegt blij te zijn met de actie: ''Dit illegale vuurwerk in kinderrijke woonwijken is levensgevaarlijk. Daar treden we hard tegen op."
De laatste tijd zijn er in Oost-Nederland verschillende, grote vuurwerkvondsten gedaan en de politie zegt dat dat reden is om de strijd tegen dit (illegale) vuurwerk onverminderd voort te zetten. Ook de integrale grenscontroles worden voortgezet om de invoer en vervolgens de handel zoveel mogelijk te beperken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.