Sport

Slot aangeslagen door ontslag bij AZ: "Een harde klap"

Arne Slot
Arne Slot © Orange Pictures
Arne Slot noemt het ontslag bij AZ een "harde klap". De trainer werd zaterdag per direct weggestuurd door de Alkmaarders omdat hij in gesprek is met Feyenoord om na het seizoen Dick Advocaat in Rotterdam op te volgen. Volgens technisch directeur Max Huiberts is Slot daarom niet meer 100 procent gefocust op zijn werk in Alkmaar.
"Ik heb vanochtend kennis genomen van het feit dat AZ mijn aflopende contract per direct wil ontbinden. Dat een seizoen, waarin we zowel nationaal als ook internationaal nog op alle fronten actief zijn, hiermee voor mij eindigt is een harde klap", reageerde de oefenmeester uit Bergentheim bij FOX Sports. De 42-jarige trainer zegt op een 'geweldige periode' bij AZ terug te kijken. Slot was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach. "Ik ben de medewerkers, staf en spelers meer dan dankbaar voor de mooie en intense periode die we samen beleefd hebben."

Feyenoord

Over zijn toekomst wilde de trainer niets kwijt: "Ik kan enkel aangeven dat AZ op de hoogte was van het feit dat ik mijn aflopende contract niet zou gaan verlengen en dat er concrete interesse van meerdere clubs is. Inhoudelijk wil ik op dit moment niet ingaan op de beslissing van AZ en de concrete interesse van Feyenoord."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.