Sport

Heracles Almelo pakt na bloedeloos duel een verdiend punt bij Feyenoord

Heracles Almelo heeft in de Rotterdamse Kuip een verdiend punt overgehouden aan het treffen met Feyenoord. Na een bloedeloze wedstrijd speelde de ploeg uit Almelo met 0-0 gelijk.
De Heraclieden startten in Rotterdam met een vijfmansverdediging en dat leverde in de defensie een basisplaats op voor Rente. Op het middenveld gaf Wormuth de voorkeur aan Schoofs en dat ging ten koste van Bijleveld.

Grote kans Vloet

Na een afwachtend eerste kwartier kregen de Almeloërs de eerste grote kans van de wedstrijd. Vloet stond na slecht verdedigen bij Feyenoord ineens oog-in-oog met Marsman, maar de middenvelder stuitte van dichtbij op de doelman. Ook de Rotterdamse gastheren deden daarna van zich spreken via Malacia, die na doorkoppen van Jörgensen met een hard schot de lat raakte.

Jörgensen

Jörgensen kon Feyenoord even later op voorsprong zetten, maar van dichtbij produceerde de Deense spits een slappe stift waardoor Blaswich het gevaar eenvoudig onschadelijk kon maken.

Oliedomme kaarten Bakis

Ook na rust had Heracles weinig te duchten van de thuisploeg en kreeg het zelf de eerste kans van de tweede helft. Pröpper legde goed klaar voor Schoofs, die het probeerde met een hakbal, maar Marsman kon eenvoudig vangen. Halverwege het tweede bedrijf moest Heracles ineens verder met tien man toen Bakis zijn domme tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Van den Kerkhof.

Verdiend punt

Ook met een man meer toonden de Rotterdammers weinig inspiratie en zo bleef Heracles betrekkelijk eenvoudig op de been. Invaller Berghuis wist een kwartier voor tijd Jörgensen te bereiken, maar met een goede interventie kon Rente een doelpunt voorkomen. Het Almelose ondertal werkte zich in de slotfase een slag in de rondte om de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Pröpper wist in blessuretijd nog een inzet van Toornstra van de lijn te halen, maar verder kwam Feyenoord niet en daardoor pakt Heracles na drie nederlagen weer een punt in de Eredivisie.

Feyenoord - Heracles Almelo 0-0

Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Knoester, Schoofs, Bakis
Rood: Bakis (67/2xgeel)
Feyenoord: Marsman; Nieuwkoop (Botteghin/62), Spajic (Azarkan/81), Senesi, Malacia (Bannis/88); Diemers, Toornstra, Kökcü; Narsingh (Berghuis/62), Jörgensen, Teixeira.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Rente, Knoester, Quagliata; Kiomourtzoglou, Schoofs, Vloet (Szöke/84); Bakis, De la Torre (Bijleveld/81)
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en de statistieken van de spelers van Heracles Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.