nieuws

Redding Eurocommerce uitstel van executie

Volgens verschillende bronnen staat vastgoedbedrijf Eurocommerce nog steeds op de rand van de afgrond. Ook al werd een dreigend faillissement dinsdag ternauwernood afgewend.
Bouwer VolkerWessels trok de faillissementsaanvraag vlak voor de zitting in. Daarmee is het meest acute probleem opgelost maar is Eurocommerce nog niet uit de problemen. Het bedrijf is nog steeds in onderhandeling met een bankenconsortium en met investeerder JDS. De banken hebben al weken een reddingsplan klaar liggen voor het bedrijf uit Deventer maar eigenaar Ger Visser weigert er mee in te stemmen. Belangrijkste probleem zou zijn dat de banken willen dat hij met zijn privé vermogen garant staat voor leningen aan Eurocommerce. In totaal hebben de banken 750 miljoen euro aan de kantoorontwikkelaar uitgeleend. Investeerder JDS heeft 46 miljoen geinvesteerd in panden van Eurocommerce. Zakenblad Quote schat het eigen vermogen van Visser op 145 miljoen.
Als Visser blijft weigeren akkoord te gaan met de voorwaarden van de banken is de kans groot dat zijn bedrijf alsnog omvalt. Hij is in ieder geval van één schuldeiser verlost maar overeenstemming met de anderen lijkt nog lastig te worden. Als Visser niet meer water bij de wijn wil doen zal de ingetrokken faillissementsaanvraag van VolkerWessels slechts uitstel van executie zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.