nieuws

Den Oudsten voor brede aanpak motorbendes

Ook burgemeester Den Oudsten van Enschede gaat motorclubleden die zich niet aan de wet houden op meerdere fronten aanpakken. Dat plan van aanpak is vandaag bekrachtigd  op een landelijke bijeenkomst van burgemeesters, justitie, politie en de belastingdienst.
Het doel is de bestrijding van normoverschrijdende en criminele activiteiten van zogenaamde outlawbikers. Den Oudsten zet in op de aanpak van afzonderlijke leden van de motorclubs. De burgemeester wil niet zeggen of hij concrete aanwijzingen heeft over criminele activiteiten van motorclub Satudarah in Enschede.
Begin april werd bekend dat het clubhuis van de motorclub aan de Parkweg dicht moet, omdat het bestemmingsplan alleen bedrijven toestaat. Bovendien zou het clubhuis door een aantal verbouwingen niet voldoen aan de wettelijke eisen. Vandaag maakte Satudarah bekend naar de rechter te stappen. Ze wil dat burgemeester Den Oudsten en de politie officieel verklaren dat er geen bezwaar is tegen de aanwezigheid van de club in de stad. De motorclubleden voelen zich door het huidige beleid door de gemeente gecriminaliseerd en gediscrimineerd. Volgens de club heeft ze niets fout gedaan, voldoet ze aan alle eisen en is er geen aanleiding om de leden te weren uit het clubhuis aan de Parkweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.