FC Twente en kledingsponsor Burrda uit elkaar

FC Twente gaat op zoek naar een nieuwe kledingsponsor. Het contract met Burrda Sport wordt eind juni ontbonden. Beide partijen gaan al na één jaar in goed overleg uit elkaar.

Het Zwitserse Burrda was sinds vorige jaar juli de kledingsponsor van FC Twente, maar kende wat aanloopproblemen. De kleding werd te laat geleverd waardoor FC Twente het nieuwe seizoen begon met oudere kleding met afgeplakte logo's. Burrda is in Europa nog betrekkelijk onbekend. Het bedrijf heeft met name in het Midden-Oosten voet aan de grond en wilde de afzet in Europa vergroten, met FC Twente als uithangbord. Na een jaar moeten beiden concluderen dat het niet succesvol is geweest. Burrda leverde de kleding voor de eerste selectie, de Voetbalacademie en de vrouwenteams van FC Twente.

 

FC Twente-voorzitter Munsterman betreurt de contractbeëindiging. Hij schrijft op de website van FC Twente dat dit besluit voor Burrda Sport en voor FC Twente de beste oplossing is. "Burrda Sport is een merk dat reeds veel ervaring heeft met het kleden van professionele voetbalteams. Helaas heeft het, ondanks de betrokkenheid en de inzet, niet gebracht waar vooraf op was gehoopt.”

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel:

Reageren