nieuws

Weerstand tegen brandweeroefencentrum

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
De Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente en 34 omwonenden hebben bij de gemeente Enschede bezwaar aangetekend tegen een tijdelijke vergunning voor een brandweeroefencentrum op het terrein van de luchthaven. Er wordt al bijna twee jaar op het terrein geoefend, maar de vergunningen zijn nog niet in orde.
Er is nu een tijdelijke vergunning aangevraagd voor de komende twee jaar, maar volgens de omwonenden voldoet de aanvraag niet aan de eisen. Omdat de heropening van de luchthaven nog niet definitief is, is ook nog onduidelijk of er uitzicht is op een geldige permanente vergunning. Ook is er in Borne nu al een oefencentrum dat volgens hen verdwijnt als het centrum in Enschede doorgaat. De bezwaarmakers zijn bang dat het luchthavengebied verandert in een groot bedrijventerrein terwijl de heropening van de luchthaven nog onzeker is. Zij willen dat de gemeente geen vergunning verstrekt en het oefencentrum laat sluiten.
Burgemeester Den Oudsten antwoordde in de Regioraad eerder al op vragen van burgemeester Sijbom van Losser dat er onder regie van de regionale brandweer al geoefend wordt op het luchthaventerrein. Hij ziet voor de toekomst een slimme verbinding met de luchthaven, die een luchthavenbrandweer nodig heeft. Den Oudsten impliceert in die vergadering dat hij het oefencentrum wil legaliseren.
Volt en de 34 omwonenden vinden dat de gemeente meet met twee maten. Zij wijzen naar het clubhuis van motorclub Satudarah. Daar wordt na jaren illegaal gebruik wel opgetreden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.