nieuws

Motie van afkeuring tegen wethouder K

De Enschedese D66-fractie dient maandag een motie van afkeuring in tegen wethouder K. Aanleiding is een debat over de beleidsvisie POWER van vorige maand.
D66 verwijt K dat zij concrete maatregelen in de aanpak van langdurige werkloosheid voor zich uit blijft schuiven. Ook wordt de raad niet voldoende bij het proces betrokken en zouden stukken niet compleet zijn. POWER moet langdurig werkzoekenden helpen en stimuleren mee te draaien in de maatschappij en uiteindelijk weer aan werk helpen. Het zijn belangrijke onderwerpen uit de toekomstvisie van de stad en hebben in het collegeakkoord dan ook prioriteit gekregen.

Waarschuwing

D66 wil met de motie de wethouder een laatste waarschuwing geven. In juli 2011 nam de raad al een motie van treurnis tegen Koomen aan. Er is volgens fractievoorzitter Westerbeek grote ontevredenheid bij alle fracties en hij hoopt dan ook dat de nieuwe motie maandag genoeg steun krijgt. De fractie van Enschede Solidair wil dat Koomen meteen opstapt en zal maandag een motie van wantrouwen indienen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.