Nieuws

Drugsverslaafde verdacht van straatroof in Enschede

De rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo © RTV Oost
Een 46-jarige drugsverslaafde man wordt ervan verdacht dat hij op 8 maart dit jaar in Enschede twee brute straatroven pleegde.
De oorspronkelijk uit Zaandam afkomstige man bekende vandaag voor de rechter dat hij slechts een van beide overvallen had gepleegde. Hij had geld voor drugs nodig en maakte via een datingwebsite een afspraak met het slachtoffer. Die bedreigde hij vervolgens op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede met een mes. Het slachtoffer verzette zich en liep een aantal steekwonden op.

Bierfles

De 46-jarige ging er vandoor en beroofde volgens de officier van justitie vervolgens een jonge vrouw, die in de buurt van de mislukte overval fietste. De vrouw werd van haar fiets getrokken en met een bierfles op het hoofd geslagen. De bierfles werd later teruggevonden, met dna van het slachtoffer en de dader erop.
De telefoon van de beroofde vrouw werd teruggevonden bij een bekende uit de Enschedese drugswereld. Deze man woont op de plek waar het eerste slachtoffer was gestoken.

Langdurig tbs

De zaak tegen de 46-jarige gaat volgend jaar verder. De officier van justitie heeft aangegeven dat ze de man het liefst langdurig in een tbs-kliniek opgesloten wil hebben. De man heeft een strafblad van 38 kantjes en werd in het verleden voor 9 overvallen veroordeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.