Opnieuw faillissement Eurocommerce aangevraagd

Voor de tweede keer in korte tijd is het faillissement van vastgoedgigant Eurocommerce uit Deventer aangevraagd. Het bedrijf wist een paar weken geleden nog ternauwernood een faillissement te voorkomen.

Het bedrijf verkeert al maanden in grote financiële problemen. Een bankenconsortium en beleggingmaatschappij JDS proberen eigenaar Ger Visser te overtuigen van een reddingsplan. Visser wil daar vooralsnog niets van weten. Een belangrijke voorwaarde van de banken is namelijk dat de steenrijke Visser met zijn eigen vermogen garant staat. De moeizame onderhandelingen zouden de reden zijn voor de nieuwe faillissementsaanvraag. Desgevraagd bevestigt advocaat Dulack van Eurocommerce aan RTV Oost dat er opnieuw faillissement is aangevraagd. Volgens Dulack zou de faillissementsaanvraag vooral als pressiemiddel worden gebruikt.

 

Nog maar een paar weken geleden trok bouwer Dik Wessels op het laatste moment zijn faillissementsaanvraag in. Hij had van Eurocommerce nog 42 miljoen tegoed voor de bouw van twee kantoorgebouwen in Amsterdam Zuid-Oost maar kreeg dat geld maar niet. Wessels wist op het laatste moment een schikking te treffen met de andere schuldeisers waardoor hij zijn faillissementsaanvraag uiteindelijk in besloot te trekken. Eurocommerce heeft in totaal 56 nog niet verkochte nieuwe kantoorpanden in bezit. Verschillende grote Nederlandse banken hebben 650 miljoen aan het bedrijf uit Deventer geleend. Beleggingsmaatschappij JDS, van oud-Eurocommerce topman Jetze Steensma, claimt 42 miljoen tegoed te hebben. Volgens advocaat Bob Bekker van JDS is de faillissementsaanvraag niet van zijn cliënt afkomstig. Hij zegt "verrast te zijn door de aanvraag."

 

Als Eurocommerce er niet snel met haar schuldeisers uit komt lijkt een faillissement op korte termijn onafwendbaar.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren