nieuws

Dauwpop zoekt vervanger voor zanger Rinus

Zanger Rinus
Zanger Rinus
Ronnie Ruysdael vervangt zanger Rinus op festival Dauwpop in Hellendoorn. Rinus kan voorlopig niet optreden na een auto-ongeluk.
De zanger kreeg het ongeluk na een optreden in Sint-Oedenrode en liep daarbij een gebroken borstbeen op. Hij zat bij zijn manager in de auto die een bocht verkeerd inschatte. De auto kwam in een sloot terecht. De inzittenden konden zelf uit de auto komen. Rinus moest een nacht in het ziekenhuis blijven, maar is inmiddels weer thuis. Optreden zit er voorlopig niet in. Hij kan dus ook niet naar Dauwpop donderdag, waar hij zou optreden op het Enge Bos Podium.

Vervanger

Via Facebook vroeg het festival Dauwpop bezoekers om mee te denken over een vervanger: "Helaas! Zanger Rinus heeft een auto-ongeluk gehad en kan daarom niet op Dauwpop optreden. We zijn druk op zoek naar een vervanger! Iemand goede ideeën?"

Rinus

Zanger Rinus bracht in 2009 bracht het nummer 'Hey Marlous' uit, een bewerking van het nummer 'Schöne Maid, hast Du heut' für mich Zeit' van de Duitse zanger Tony Marshall. Onder het grote publiek kreeg hij bekendheid door zijn verschijning in 'De TV Draait Door'. De clip van zijn nummer 'Met Romana op de Scooter' werd in 2011 binnen 5 dagen meer dan 300.000 keer bekeken op YouTube. Zelfs op het Amerikaanse nieuwsblog The Huffington Post werd een artikel aan de clip gewijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.