nieuws

Nieuwe opzet 'Leukste Dorp van Overijssel'

Leukste Dorp van Overijssel
Leukste Dorp van Overijssel
Vanaf maandag 4 juni a.s. kan iedere inwoner van Overijssel via de speciale website www.leukstedorpvanoverijssel.nl zijn of haar dorp of stadswijk weer aanmelden.
Een veel kortere verkiezingsperiode en de instelling van een vakjury, dat zijn nieuwe en belangrijke elementen in de verkiezing 'Het leukste Dorp van Overijssel' die RTV Oost en de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia voor het tweede jaar organiseren. Vorig jaar was de verkiezing met 101 inschrijvingen een groot succes. Op vrijdag 28 september is de finale live te zien bij TV Oost.
Na een felle strijd met Zalk en Broekland ging vorig jaar het Twentse Borne met de eer strijken. Borne is in 2012 als winnaar uitgesloten van deelname. De verkiezing zal net als vorig jaar worden onderverdeeld in de regio's Kop van Overijssel, Salland en Twente. De inschrijving is geopend van 4 juni t/m 16 juli. De eerste stemronde op de ingeschreven dorpen loopt van 26 juni t/m 6 september. Vanaf maandag 16 juli zal RTV Oost op werkdagen 30 deelnemende dorpen bezoeken en daarvan verslag doen op radio en tv. Deelnemers kunnen zich kwalificeren voor een bezoek van RTV Oost met een origineel voorstel voor de invulling van de dag. De vakjury bepaalt i.s.m. RTV Oost welke dorpen bezocht worden.
Na een drietal stemronden zal op vrijdag 28 september in een live uitzending bekend worden gemaakt wat het Leukste Dorp van Overijssel 2012 is. Hierbij is niet alleen het aantal stemmen op het dorp van belang, maar ook het oordeel van de vakjury. Alle informatie en spelregels zijn na te lezen op www.leukstedorpvanoverijssel.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.