nieuws

Olst-Wijhe verbaasd door Wmo-actie

De gemeente Olst-Wijhe is verbaasd door de actie tegen de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Volgens de actiegroep treft de maatregel de mensen die toch al een kleine buidel hebben.
Vanaf 1 juli wordt de Wmo-regeling in de gemeente Olst-Wijhe uitgebreid met een eigen bijdrage voor woon- en vervoersvoorzieningen. De initiatiefnemer vindt dat mensen die het al slecht hebben daardoor extra moeten inleveren. Hij gaat met 15 andere inwoners langs de deuren, winkelcentra en bejaardentehuizen om handtekeningen in te zamelen. Volgens wethouder Ans Otterloo worden mensen nodeloos ongerust gemaakt.
Volgens de actievoerders kan de eigen bijdrage oplopen tot 250 euro per maand. De wethouder bestrijdt dat: 'de eigen bijdrage voor de hoogste inkomens is maximaal 300 euro per jaar. Minima krijgen compensatie en zijn daardoor niet duurder uit.
In de gemeente Olst-Wijhe hebben ongeveer 150 burgers een scootmobiel van de gemeente. De maatregel levert de gemeente jaarlijks 7500 euro op.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.