nieuws

Politie onderzoekt kindermishandeling in pleegzorghuis

De politie IJsselland en jeugdzorginstelling William Schrikker Groep doen onderzoek naar mogelijk jarenlange mishandeling van kinderen in een pleegzorghuis in Nieuwleusen. Kinderen zouden onder meer met stokken en mattenkloppers zijn geslagen en geschopt. Dat schrijft de Stentor.
Een moeder heeft vorige week namens een van haar kinderen aangifte gedaan. Ook zijn er twee meldingen binnen gekomen bij de politie. De aanklachten zijn gericht tegen onder andere een vrouw die van 1984 tot 2010 als pleegmoeder optrad in opvanghuis De loot in Nieuwleusen. De William Schrikker Groep plaatste er pleegkinderen en was verantwoordelijk voor het toezicht. Justitie bekijkt de zaak en bepaald daarna of er genoeg grond is om een strafrechtelijk onderzoek te starten. Er is nog niemand aangehouden.
Pleegzorghuis De Loot valt onder de zwaar christelijke gemeenschap De Terebint in Punthorst. De aangiften worden ondersteund door verklaringen van oud-bewoners (kinderen en volwassenen), getuigen en documenten, zo schrijft De Stentor. Diverse toezichthouders, zoals de Inspectie voor de volksgezondheid en de William Schrikker Groep zouden voldoende signalen hebben gekregen, maar grepen niet in. Inmiddels heeft de William Schrikker Groep een intern onderzoek ingesteld. Dinsdag komt de jeugdzorginstelling met haar eerste bevindingen naar buiten. Tot die tijd geeft de William Schokker Groep geen commentaar. Wel zegt ze de zaak uiterst serieus te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.